Robot technológia.

Sziasztok.

Ma egy olyan témát hoztam nektek, ami az emberek nagy többségét érdekli. Régen a 20-ik század első felében elképzelhetetlen volt, hogy robotokat készítsen az emberiség. Mára már a 2021-es évben nagyon sok robotot fejlesztettek ki a tudósok. Ha engem kérdeznek az emberek arról, hogy hogyan állok a robotokhoz azt szoktam válaszolni hiszem azt, hogy pár év múlva nem is egy olyan távoli jövőben szerves részét fogják képezni a mindennapjainknak. Az Ázsiai országok nem egyikében már nagyon sok helyen helyettesítik a bizonyos ügyfélszólgálatok munkáit, recepciósként vannak jelen, ami nagyon érdekes szerintem. Nem tudom elképzelni azt, hogy kishazánkban Magyarországra rövid idő intervallumban fogja szintén helyettesíteni az embereket úgy, mint ahogyan már fentebb említett munkaköröket. Először ezzel az egész jelenséggel hogy hogyan nézne, ki ha az emberek a mindennapi életünk részét képezné, az egy sorozatból van a Black Mirrorból magyar nevén a Fekete sorozatból. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy tekintse meg. A másik hely ahol láttam az nem más volt, mint a Detroit become a human, ami a legjobb játék, amit valaha játszottam, ami történeten alapul. Ajánlani tudom mindazoknak, akik szeretik a robotos filmeket/sorozatokat/játékokat.(nem szeretnék semmi féle spoilelert adni ezek kapcsolatban igy, aki érdekel, az keressen rá)

Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition

A mai világban több fajta robotot különböztetünk meg az egyik nem más, mint a life like robotok. Akik úgy vannak kifejlesztve, hogy szimpatikusok legyenek számunkra és minél jobban tudjunk működni velük. Például itt van JiaJia a kínai tudomány és technológia egyetem humanoid robotja, akinek egészen emberi szemmozgása van, a szája szinkronizálva van a beszédével, fejlett beszélő algoritmussal is rendelkezik, ami segítségével egészen könnyen tud társalogni az emberekkel és arcfelismerései funkciója is vannak. Nem ő az egyetlen, aki ilyen robot, ami hasonló tulajdonságokkal van felruházva.

De ezeken kívül vannak az avatár robotok, amik leutánozzák egy operátor mozgását, szállító robotok, akik kihozzák a csomagokat a jövőben, csapos robot, aki 300 pohár bort tud csapolni óránként, színész robot, akinek elméletben van már filmszerepe is, robonauták akik már voltak a nemzetközi űrállomáson, edukációs robotok, akik, kisgyerekek és fiatalok tanításában vesznek részt. A rendőrség is fejlesztett már ki olyan robotokat, amiket a jövőben a bűn megelőzésében vehetnek részt, mélytengeri robot és kollaborációs robotok, akik mindenféle háztartási munkát végeznek el.

Leave a comment