Léteznek Párhuzamos Univerzumok?

Sziasztok! Ma egy nagyon érdekes témát hoztam a számotokra, ami nem másról, mint az az Univerzumokról fog szólni.

A tudósok azt állítják, hogy nem csak az az Univerzum létezik ahol a mi bolygónk is megtalálható, hanem más párhuzamos univerzumok is, amikkel filmek, könyvek sorozatok formájában már találkozhattál is.

Szenzációs felfedezést tett a NASA: itt a bizonyíték, hogy létezik egy  párhuzamos univerzum? - Blikk

Milyen elméletek vannak a párhuzamos Univerzumokról? Hogyan jönnek létre? 

Buborék Univerzum elmélet:

Mindenki ismeri az ősrobbanás elméletét miszerint 13,18 milliárd évvel ezelőtt nem létezett a mi Univerzumunk, tulajdonképpen semmi sem létezett. Ugyanis minden anyag és energia, ami megtalálható az univerzumunkban az egy végetlen apró pontban volt összesűrítve. Tehát nem létezett semmi sem egy végtelenül apró ponton kívül, ahol nem volt tér ami számunkra egy felfoghatatlan gondolat. Na, már ez a kis pont elkezdett hirtelen elképesztő gyorsasággal tágulni és ezt nevezzük ősrobbanásnak, amiből a mi kis univerzumunk keletkezett meg ezen elmélet szerint. A kutatók viszont nem tudnak magyarázatot arra, hogy mi is volt a robbanás előtt vagy mi volt a katalizátora az egésznek miért következett be, illetve nagyon sok más megválaszolatlan kérdés van ekörül a téma körűl. Az elmélet szerint nem ez az egyetlen létező Univerzum, hanem ez csak egy elszeparált buborék a többi mellet.

Lehet, hogy nincs is sötét energia? Egy új elmélet szerint a paradox:off -  Rakéta

10 wild theories about the universe | Live Science

Matematikai elmélet:

Van olyan elmélet miszerint matematikai módszerekkel kimutatható a párhuzamos világok létezése. Ahhoz, hogy ezt megértsük, kezdjük egy kicsit távolabbról. Az Univerzum átlagos képe az embereknél úgy néz ki, hogy egy gömbszerű tér hiszen igy lehet a legkönnyebben ábrázolni ezt a folyamatosan táguló teret. Viszont a tudósok szerint az Univerzumunk lapos lehet. Einstein elmélete szerint a tömeg képes meghajlítani a teret attól függően, hogy milyen anyagok és milyen a sűrűségük. Ha egy végetlen térben véges számú kombináció jöhet össze a részecskéknek akkor matematikailag elkerülhetetlen az, hogy ha elég messzire utazol, akkor ne találnál egy ugyan olyan Földet vagy egy olyan élőlényt amilyen te is vagy.

What shape is the universe?

Nagyon sok elmélet létezik még ezeken kívül. Köszönöm, ha végigolvastad.

*Timi*

Leave a comment